21 Temmuz 2012 Cumartesi

Rus Salatası Tarifi Malzemeleri

Gerekli olan Malzemeleri

3 adet havuç
250 gr. fasulye
2 adet kabak
2 ufak hıyar turşusu
5 adet patates
5 adet yumurta
2 adet limon
2 su bardağı zeytinyağ
3 adet yeşil salata
1 demet maydanoz
1 adet pancar
100 gr. kabare

Yapımı

Patatesler yıkanır, kabuğu ile bol suda haşlanır. İki adet de yumarta haşlanır; havuç, fasulye, kabak ayıklanır. Bezelye büyüklüğünde ufak kesilir, üçü beraber suda haşlanır. Haşlanan sebzeleri, soğutulur, suyu iyice süzdürülür, porselen bir kaseye konur. Haşlanan patateslerin kabukları soyulur. Bezelye büyüklüğünde kesilir. Sebzelere ilave edilir, iyice karıştırılır, servis tabağının ortasına boşaltılır, üstü düzeltilir, kalan mayonezle sebzelerin üzeri kapatılır, yeşil salata, sac inceliğinde kesilir, yıkanır, suyu iyice sıkılır. Servis tabağının içindeki Rus salatasının yanına konur. Bir tane limon süslü olarak kesilir. Uzunluğuna ikiye bölünür, dilim haline getirilir. Salatanın üzerine yan yan dizilir. Haşlanan yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır, ayrı ayrı olarak kalburdan geçirilir. Maydanoz da yaprak olarak ayıklanır, yıkanır.İnce kesilir. Bir beze konarak yıkanır, iyice suyu sıkılır. Rus salatasının üzerine ince kesilen yumurta sarısı, beyazı ve maydanozla üzeri süslenir. Pancarla da ortasına gül yapılır. Kalan salatalıkla da pancarla da ortasına gül yapılır. Kalan salatalıkla da pancarın kenarına yaprak yapılır.

Mayonezin yapılması: Dört yumarta sarısı bir porselen kaseye konur. İçerisine dört damla limon suyu ilave edilerek bir telle karıştırılır. İplik inceliğinde zeytinyağı katılır. Koyulaşmaya başlayınca, ara sıra yumuşatmak için limon suyu damlatılır. Bu şekilde mayonez yapılır.

Bi Dakka Bişey Deniycem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder